1η Μαθητιάδα Δυτικής Μακεδονίας

Φέτος στην Κοζάνη πραγματοποιήθηκε η πρώτη αθλητική Μαθητιάδα στην οποία πήραν μέρος σχολεία από όλη την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας. Έτσι και το Γυμνάσιο Ξηρολίμνης συμμετείχε σε αυτήν την πρωτότυπη οργάνωση, στην οποία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Το σχολείο μας συμμετείχε σε αρκετά αγωνίσματα (άρση βαρών, τζούντο, τοξοβολία, πίνγκ πόνγκ  και πάλη) κατακτώντας πέντε χρυσά  μετάλλια και ένα αργυρό. Η εμψύχωση και η υποστήριξη των συμμαθητών, των καθηγητών και των συγγενών ήταν μεγάλη, βοηθώντας τους αγωνιζόμενους να επιτύχουν τους στόχους τους.

Το κλίμα σε ολόκληρο το Δ.Α.Κ. ήταν θερμό και γεμάτο ζωντάνια. Οι θεατές μπορούσαν εκτός από τα αθλήματα να παρακολουθήσουν ,τα χορευτικά συγκροτήματα καθώς και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα. Η εμπειρία ως  συμμετέχοντες και ως θεατές ήταν ευχάριστη και διδακτική, καθώς όλοι διαπιστώσαμε ότι σημασία έχει η συμμετοχή και το ομαδικό πνεύμα.

Η οργάνωση της μαθητιάδας ήταν κάτι πρωτοποριακό, το οποίο είχε απήχηση σε όλες τις ηλικίες και προτείνουμε να καθιερωθεί ως θεσμός.

Η μαθητές του Γυμνασίου Ξηρολίμνης

Ο Σύλλογος διδασκόντων και η Διευθύντρια του Γυμνασίου Ξηρολίμνης συγχαίρει τους μαθητές που συμμετείχαν στην 1η Μαθητιάδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Οι μαθητές που διακρίθηκαν είναι:

  • Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης, χρυσό μετάλλιο στην ελληνορωμαϊκή πάλη στα 85 κιλά
  • Παρέσσα Ζαχαριάδου, χρυσό μετάλλιο στην ελεύθερη πάλη στα 60 κιλά
  • Ανέστης Σπυρίδης χρυσό μετάλλιο στην άρση βαρών στα 60 κιλά
  • Λευτέρης Τσαλουκίδης χρυσό μετάλλιο στην άρση βαρών στα +75 κιλά
  • Ανέστης Σπυρίδης, αργυρό μετάλλιο στο τζούντο στα 60 κιλά
  • Λευτέρης Τσαλουκίδης χρυσό μετάλλιο στο τζούντο στα +75 κιλά.

Επίσης συγχαίρουμε τους μαθητές Αργύρη Ράπτη για την συμμετοχή του στην τοξοβολία και στο πινγκ πονγκ και τον Γιάννη Εμμανουηλίδη για τη συμμετοχή του στην τοξοβολία.

Ευχαριστούμε τον γυμναστή του σχολείου μας Γιάννη Τσιαούση για την άρτια προετοιμασία των μαθητών .

Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές που με την άψογη συμπεριφορά τους ενθάρρυναν τους συμμετέχοντες σε όλη την διάρκεια της προετοιμασίας αλλά και κατά την διάρκεια των αγώνων.

Ευχόμαστε ο θεσμός να συνεχιστεί και τις επόμενες χρονιές.